GÖRSELLİĞİYLE HEYECAN YARATAN BİR YAPI

Mimari proje / Gürcistan / Batum Stadyumu

Mimar Bahadır Kul

Görselliğiyle heyecanı ikiye katlayan yapılar vardır. Bahadır Kul Architects (BKA) tarafından tasarlanan Batum Stadyumu işte tam da bu coşkuyu yansıtıyor. Proje, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti, Karadeniz’in yükselen değeri Batum’da yer alıyor. Batum Stadyumu’nun; Gürcistan’ın enerjisini yansıtan, sosyal alanları ile haftanın her günü yaşayan, simge bir yapı olması hedeflenmiş.

-20.000 seyirci kapasiteli Batum Stadyumu projesi 30.000 m2 kapalı alanda, UEFA IV kategorisinin gerekliliklerine göre tasarlanmış. 10.000 m2 ticari alanı ile haftanın her günü yaşayan, sosyal bir stadyum olması hedeflenmiş.

-Stadyum içerisinde oluşturulacak ambiyans dikkatle tasarlanmış, kale arkaları dahil olmak üzere, tüm izleyicilerin sahaya hakim olduğu bir oturma düzenine ve mimari yapıya sahip olan bir stadyum olması amaçlanmış.

-Stadyumun cephesinde kullanılan, birbiriyle etkileşim içinde sıralanan paneller ile ritmik bir etki verilmek istenmiş. Kullanılan her bir panel birbirinden farklı boyut ve konumlama ile cepheye yerleştirilmiş, harmonik bir tavırla cephede farklılaşma yaratılmasını sağlanmış.

-Modüllerin üst üste birleşimleri ile gün içerisinde doğal ışıklandırma sağlayacak olan cephe, geceleri ise hareketli aydınlatma yapısı ile stadyum kabuğunun dışarıdan ihtişamla algılanmasını sağlamak amacını güdüyor.

-İç mekan malzeme seçimlerinde ve statta kullanılan malzemeleri seçerken güncel ve modern ürünler üzerinde durulmuş.

 

MİMARİ STİL 2.917 okuma