FARKLILIKLARDAN BÜTÜN DOĞAR BAZEN

Dekoglobal – Brezilya’da bir ev

Tezatlıklar denkliğe karşılık gelir kimi zaman. Varsın birbirinden farklı olsun bir arada olanlar ne çıkar. Uyumu gören gözler tezatı da görerek aşarlar. Gelin Brezilya’ya gidelim ve farklı malzeme ve dokularla tasarlanmış bir evde uyumu yakalamanın netliğine şahit olalım.
Evin genelinde yatay ve dikey düzlemler, farklı dokular, kompozisyonlar ve birbirinden farklı ancak bütünleşmiş bir şekilde kullanılan malzemeler dikkat çekiyor.

Evin alt katında üç ana alan bulunuyor. TV ünitesi ve rahat koltuklarla dekore edilen oturma odasının hemen yanında ahşap tavanı ile kendini belli eden yemek odası bulunuyor.

Alt katın devamında bir hobi odası yer alıyor. Bu renkli oda müzik aşığı olan ev sahiplerinin beğenileri doğrultusunda dizayn edilmiş.

Hobi odasının tabandan tavana camla kaplı kapısı ise bahçeye açılıyor.

Evin üst katında bulunan ebeveyn yatak odasında kahve ve beyaz birlikteliği renkli tablolarla bozulmuş. Bir çalışma odası ve okuma koltuğu yerleştirilen odada ferah bir hava hakim.

Misafir yatak odasında ise evin genelinde olduğu gibi yatay ve dikey düzlemlere yer verilmiş. Zeminde ahşap parke yatay ilerlerken, aynı zamanda yatak başı özelliği kazandırılan parke duvarda yarım ve dikey konumda yerleştirilmiş.

Evde bulunan banyolar ise farklı konseptlerde hayat bulmuş.

Genel banyo özel tasarım lavabosu ile dikkat çekerken, ebeveyn banyosu şık tasarımıyla göz okşuyor.

 

DekoDünya 1.576 okuma