İNSAN NEYİ HAYAL EDERSE OLUYOR

Mimari Stil / İzmir / Kemalpaşa’da bir ev

Mimar: Serdar USLUBAŞ

Mimar: Merih Feza YILDIRIM

İç Mekan Tasarım&Görselleştirme: Bedrin ÖZLEM

Yazı: Nezihe DOĞAN

Hayal kurmak bir ihtiyaç. Hayallerin gerçekleşmesine doğru adım atmak ise hedefi 12’den vurmaya yaklaşmak demek. Bir anlamda insan neyin farkına varıyorsa, neyi hayal ediyorsa oluyor aslında. Evimiz her şeyimiz. Biz bu evde ne istiyorsak, neyi hayal ediyorsak doğru zamanda doğru kişilerle karşılaşıp hayallerimizi paylaştığımızda başlıyor her şey. Not Mimarlık’ın değerli mimarları Mimar Serdar Uslubaş ve Mimar Merih Feza Yıldırım’ın İç Mekan Tasarım&Görselleştirme adına Bedrin Özlem’le birlikte İzmir Kemalpaşa’da hayalleri gerçeğe dönüştürdüğü müstakil bir eve gidiyoruz şimdi.

Yaklaşık 150 m2 kapalı alana sahip 3+1 bahçeli müstakil eve Provence stili hakim. Bahçe ve mutfak ile birebir ilişkili önündeki geniş terasa açılan bir salona giriyoruz. İki bölümden oluşan salonun oturma alanında rahat koltuklara yer verilmiş. Geniş bir orta sehpanın konuşlandırıldığı alanda TV ünitesi hayli dikkat çekiyor. TV ünitesi geniş yansıtıcı füme bir cam olarak tasarlanmış. Bu anlamda odanın derinlik hissi artırılmış ve aynı zamanda televizyon izleyen ev sahiplerinin kendilerini belli belirsiz görebilmeleri sağlanmış.

Salonda aynı zamanda bir şömine de bulunuyor. Bu alanda ise iki adet tekli koltuk ve sehpa bulunurken, şöminenin hemen üzerinde üçlü bir aplik kullanılmış.

Brüt beton bir tavana sahip salonda, çok az işlenmiş ahşap kütükler kullanılarak hareket kazandırılmış.  Ayrıca bir metre seviyesine kadar duvar kağıdı kaplı salonda, bu kağıt ile boyayı geniş beyaz ahşap silmeler ayırıyor.

Açık mutfak olarak tasarlanan alan ise provence stil çizgisinde Akdeniz havasında tasarlanmış. Beyaz lake mobilyalar ve çıtalı cam dolaplara yer verilen mutfakta eviyenin arkasında çalışmayı zevkli hale getirmek için geniş bir cam düşünülmüş.

Mutfak ve salonu ayırması ise adına mini bir duvar bölme uygun görülmüş. Bu duvar ilişkiyi sınırlandırmak için tasarlanmış ve böylece açık mutfağın avantajları ve kapalı mutfağın rahatlığı ev hayatına sokulmak istenmiş.

Mimarlar ebeveyn yatak odasında evin genelindeki anlayışı devam ettirmiş. Gri mavinin sakinleştirici tonu tercih edilen odada, yatak başı kısmında duvar kağıdı 2 metre yüksekliğinde yapılmış. Okuma lambaları komodinler üzerinde değil duvarlarda düşünülmüş.

Banyo bol ışıklı olması için geniş, yere kadar camlı olarak tasarlanmış. Burada suya dayanıklı duvar kağıtları ve seramik bir arada kullanılmış.

 

 

 

MİMARİ STİL 1.960 okuma