DOĞAL YAŞAMA ÖZLEM DUYMAK

Dekoglobal / İspanya’da bir ev-galeri

Ne kadar uyumun peşinde koşsak da o derece ilgimizi çeker tezatlıklar. Farklı olana hayranlıkla bakar, bize yakın olana daha da yakınlaşırız. Doğal olana özlem duyar; doğal olmayanı da yaşama katmaya çalışırız. İlham almalı hayattan, yaşadığımız yerden hatta her şeyden. İspanya’da rustik mimarının en güzel örneklerinden bir eve hatta galeriye gidelim; ki tezatlardan da nasıl bir uyum doğmuş bir görelim.

Francesc Rife Studio tarafından tasarlanan ev aynı zamanda ev sahibinin özel koleksiyonundan sanat ve klasik mobilyalarının sergilendiği bir galeri. Malzeme, kontrast ve uyum üçlüsünün estetikle birleştirildiği ev rustik bir mimari örneği.

Evin zemin katında oturma odası-galeri, mutfak ve çeşitli dinlenme alanları yer alıyor. Büyük ana salonda, ev sahibi tarafından özel olarak seçilen eserlere yer verilmiş.

Evin duvarları beyaz badana ile sıvalanmış. Mimarlar, aynı zamanda galeri olarak kullanılan evde sanat eserleri ve mobilyaları olabildiğinde vurgulamak adına duvarlarda sıvayı uygun görmüş.

Evin genelinde taş ve sıva; demir ve çelik malzemelerle tezatlanmış. Bu tezatlığa bilhassa mutfak mobilyaları, giyinme odası, yatak odası ve ana banyo açıklıklarında dikkat çekiyor.

Evin üst katında ise bir giyinme odası, iki konuk yatak odası, banyo ve çalışma stüdyosu bulunuyor.

DekoDünya 1.495 okuma