ZAMANI DIŞARIDA BIRAKIP İÇERİYE GİRİN

Mimari Stil / Bursa / Mudanya Yolu’nda bir villa

Mimar: Başak Ölmez Altunkara

İç Mimar: Aykut Altunkara

Farklı olmanın farklı yanlarına denk gelmeli hayat. En yaşanası anları daha yaşanılır kılmanın püf noktalarını sunup, keyif ve tutkuları buluşturarak; hatta zamanı dışarıda bırakarak içeriye girip, sığınma amacı dışında sanatı ruhuma işleyerek beni rahatlatmalı evim. Ondan saatlerce ayrı kaldığımda özletmeli kendini, ayrılık acısı bir ok gibi sağlanmalı kalbime; ayrı kaldığımda orada olsaydım şimdi bunu yapıyor olurdum dedirtmeli. İşte Bursa’da öyle bir ev var. Başka Mimarlık’ın değerli mimarları Mimar Başak Ölmez Altunkara ve İç Mimar Aykut Altunkara’nın elinin değdiği sanat ve yaşamın iç içe yaşandığı bir ev. Buket ve Caner Kuzman çifti ile biricik kızları Öykü Kuzman’ın her alanı sanat kokan evine konuk ediyoruz sizleri.

-Mudanya Yolu’nda bulunan dubleks evin salonu misafirperver dekorasyonu ile karşılıyor bizleri. Açık ve koyu tonların ustalıkla buluşturulduğu salonun zemini masif ahşapla kaplanmış. Rahat koltukların dikkat çektiği salonun TV köşesi ise taş kaplama olarak düşünülmüş.

-Salonda bir de şömine bulunuyor. Füme rengi ayna kullanılan bu köşede, ayna şömine alanından tavana uzanıyor.

-Son derece zarif detaylarla zenginleştirilen salonda korniş görmek imkansız. Çünkü, bu evde perde çelik bir ipe asılı olarak kullanılıyor.

-Evin alt katında bir misafir odası ve genel banyo bulunuyor. Misafir odasının hatta evin genelinin en nadide köşesinde ise aynı zamanda bir köpek çiftliği sahibi olan Caner Kuzman’ın özel yetenekli köpeklerinin aldığı kupalar sergileniyor.

-Evin genel banyosuna girerken bizleri bir mobilya kapı yerine tablo karşılıyor. Bu kapının hemen karşısında ise sanat aşığı bir ailenin sanat duvarını görüyoruz.

-Açık mutfak olarak düşünülen mutfağa geçtiğimizde ise adeta konuşan bir alana giriyoruz. Turkuaz duvarları ile alışılagelmişin dışında bir estetik duygusu uyandıran mutfakta düz hatlar hakim.

-3 kişilik bir aile için tasarlanan mutfak fonksiyonel bir anlayışla hayata geçirilmiş. Kahverengi ve turkuaz uyumu ise hayal edilemez ama gerçek bir mutfağı gözler önüne seriyor.  Mutfağın tek kapısı ise keyifli zamanlar geçirmek adına düzenlenmiş kış bahçesine; kış bahçesinin kapısı ise verandaya açılıyor.

-Evin üst katında tamamen beyaz hakimiyeti göze çarpıyor. Zaten epoksi ile kaplanmış bembeyaz merdivenlerden çıkarken bunu anlamak mümkün.

-Bu yaşanası evde okuma, dinleme, seyretme adına evin her köşesinde bir şeyler var. Merdivenin üst boşluğu da bu amaca hizmet adına değerlendirilmiş.

-Evin tek çocuğu olan Öykü Kuzman’ın odası ise yine beyaz ve nokta vuruşu bir renk anlayışıyla mor ile dekore edilmiş. Klasik dokunuşların hakim olduğu mor renkteki çalışma masası odaya bambaşka bir hava katmış.

-Kişinin yaşam şekline hitap edebilecek estetikte işlevsel fonlu genç kız odasında zemin ve yatak başı aynı parkenin farklı rengi ile hayat bulmuş.

-Üst katta bulunan bu banyo ise müzik aşığı Öykü Kuzman’a ait. Banyo Quenn’in ünlü bir şarkısının notalarını barındıran duvar kağıdı ile kaplanmış. Banyo dolabının aynası ise sol anahtarı figürü ile dikkat çekiyor.

-Ebeveyn yatak odasının orta kısmında zincirlerle tavana asılı yuvarlak yatak dikkat çekiyor. Tek oval bir komodinin yerleştirildiği odada; TV kumanda sistemiyle gizlenebilirken, TV ünitesine yerleştirilen gizli aydınlatma ile isteğe göre odanın ışık şiddeti ayarlanabiliyor.

-Tavan ve karşı duvarın tamamen ayna ile kaplandığı oda da bir de çalışma alanı oluşturulmuş.

-Makyaj köşesinin bulunduğu alanın hemen yanında bir giyinme odası yer alıyor. Giyinme odasında ise bir mobilya kapı yerine bu kez David Bowie tablosuyla karşılaşıyoruz.

-Picasso mermer ile kaplı ebeveyn banyosundan ise adeta müzik sesleri yükseliyor.

 

 

 

 

 

 

MİMARİ STİL 2.963 okuma