Keyfince yaşamak hayatı

Dekoglobal / Brezilya’da bir penthouse

Herkes evini sever ama sadece yaşamak için değil eğlenmek için de unsurlar olmalıdır bir evde. Kimimiz yoğun çalışma hayatından ötürü evini otel gibi kullanır; kimimiz evinin keyfini sonuna kadar çıkarır. Evin net alanı kadar brüt alanları da yaşama keyif katabilir. Brezilya’da böyle bir ev var.

Brezilya’da bulunan bu ev fikirlerin yaşama geçirildiği, dostlarla geçirilen zamanların çoğaltıldığı küçük ama etkili bir yaşam alanı.

Rahatlığın hüküm sürdüğü evin oturma odası rahat bir kanepe, sallanır sandalyeler ve taburelerle şekillendirilmiş. Sandık ve cam birleşmesinden oluşan orta sehpa alana farklı bir hava katmış.

Parke zeminin kullanıldığı ve hayli küçük olan oturma odasında boydan boya ayna ile mekana derinlik kazandırılmış. Aynanın hemen önünde ise yemek masası bulunuyor.

Açık ve küçük bir mutfağa sahip evde, objeler hayli dikkat çekici.

Evin terası farklı bir dekorasyon harikası aslında. Ev sahiplerinin neredeyse geniş zamanlar ayırdığı terasta bir oturma alanı, yemek masası ve hamak bulunuyor. Üzeri kısmen kapalı terasın bu bölümü, yeşil bitkilerle botanik bahçesine dönüştürülmüş.

Yeşil bitkilerin hemen arkasında ise yüzme havuzu bulunuyor. Spotlarla aydınlatılan havuz, manzarasıyla da kederi keyfe dönüştüren güzellikte.

 

DekoDünya 1.518 okuma