Bu evde fazlalığa yer yok

Dekoglobal / Kaliforniya’da bir ev

Yeteri kadar olmalı hayatta her şey. Az değil ama tam kıvamında olmalı. Fazla olan yorar bedeni ve ruhu. Fazlalığın olmadığı bir eve gidiyoruz şimdi. Kaliforniya’da bulunan bu evde beş kişilik bir aile için akıcı, sofistike, sıcak ve modern bir yaşam alanı yaratılmış.

Rahat olduğu kadar, hareket sınırlamasının da olmadığı evin girişi genelde olduğu gibi fazlalıklardan arındırılmış. Girişte dikkat çeken tek unsur ise duvara asılan objeler.

Evin salonu duvar görevi gören bir ünite ile kısmen ikiye bölünmüş. Ünitenin bir yanı ailenin birlikte zaman geçirebileceği oturma odası olarak tasarlanmış. Bu alana bir kanepe, iki sandalye, orta ve yan sehpa yerleştirilerek hareket sınırlaması da ortadan kaldırılmış.

Evin tamamen gün ışığından yararlanması adına boydan boya pencere ve sürgülü cam kapılar dikkat çekerken, salonun diğer bölümüne yerleştirilen kanepenin hemen arkasına ise yemek masası konuşlandırılmış. Bu alan açık mutfağın hemen yanında yer alıyor.

Ada mutfak olarak tasarlanan açık mutfakta kahverengi ve beyaz hakimiyeti göze çarpıyor. Spot aydınlatmalar ile ışıklandırılan mutfakta sarkıt lambalara da yer verilmiş.

Evin banyosunda ise küvet yan alana gizlenmiş durumda. Böylece banyoya bir duş alanı da kazandırılmış.

 

DekoDünya 1.481 okuma