Biraz da sıra dışı olmak gerek

Dekoglobal / Berlin’de bir ev

Bazen aynılıktan sıkılır insan. Farklı olana kaçışlar başlar. Sıradan olana sırt çevirir ve sıra dışı bir özlemle hayaller kurmaya ve gün geldiğinde o hayalleri gerçekleştirmeye kilitler kendini. Sıra dışı bir ev ise aradığınız gelin Berlin’e gidelim. Tamamen restore edilmiş bir eve. Duvarların kısmen ortadan kaldırıldığı, tuğla ve ahşap hakimiyetinin göze çarptığı, eksantrik kelimesinin yerini bulduğu, sade ve kırsal karakteriyle gülümseyen bir eve.

Evin salonu bir üçlü kanepe ve iki sandalyeden ibaret. Bir yemek masasının yerleştirildiği alan ise salonun yemek odası. Yemek odasının hemen arkasında ise bir konsol ve tablo renk zıtlığıyla göze çarpıyor. Bu bildik ihtiyaçları karşılayan mobilyalar yanı sıra salonda dikkat çeken unsurlar beyaz duvarlar ile tuğla zemin ve tavan.

Oturma odası ise yine sadelikten nasibini almış. Geometrik bir aydınlatma kullanılan bu alanda ise duvar içi oturma alanları oluşturulmuş.

Evin geçiş alanlarına serilen halı ve kilimler ise eve sıcak bir hava katmak adına kullanılmış.

Gizemli ve şık bir havası olan bu evdeki mobilya, aydınlatma ve aksesuarlar ev sahibinin yıllardır koleksiyonculardan topladığı ürünlerden oluşuyor.

Evin mutfağı kırsal karakteriyle sadeliğini ortaya koyuyor. Ahşap yemek masası ve banklar mutfağın tam ortasına yerleştirilirken, mutfakta farklı boyutlarda üç tezgah yer alıyor.

 

DekoDünya 1.357 okuma