Mimari Stil / Ev / Zekeriyaköy’de bir villa

orman_dis _yandan

 

Mimar Selim Cengiç: Kendi ellerimle yaptım

Mimar olunca başkalarının yaşam alanlarını tasarlamaktan kendine vakit kalmaz. Terzi nasıl kendi söküğünü dikemezse mimar da evindeki eksikleri tamamlamaya vakit bulamaz. Ancak konu iş olunca durum değişir. Mimar Selim Cengiç Ormanada projesi geliştikçe burada yaşamayı daha cazip bulmaya başlamış ve siteden seçtiği ev ise kendi hazırladığı örnek ev olmuş.

Kreatif Mimarlık’ın kurucularından mimar Selim Cengiç’in, Eczacıbaşı Gayrimenkul için Amerikalı mimarlık ofisi Torti Gallas & Partners ve Rainer Schmidt Landscape Architects ile birlikte üstlendiği modern bir kır evi konseptiyle tasarlanan Ormanada projesinde yer alan evindeyiz.

Sayfiyeyi andıran 380 metrekarelik, iki katlı bir villa burası. Yapının dikdörtgen şeklindeki geniş salonunda üç ayrı bölümden oluşuyor. Salonun orta bölümü oturma alanı olarak tasarlanmış. Bu alana kahverengi kanepeler ve yine kahverengi ile bej koltuklar yerleştirilmiş. Şöminenin olduğu bölüm ise televizyon odası olarak şekillendirilmiş. Salonun diğer bölümü ise mutfağa da bir kapısı olan yemek odası. Modernizmin insan ruhunu saran sıcak yönünün ağır bastığı salonun başrol oyuncusu büyük pencerelerden içeri süzülen gün ışığı.

Mobilya seçiminde ise zamansızlık ön planda tutulmuş. Mimar seçtiği mobilyaların herhangi bir tarihsel döneme referans vermeyen ve modası geçmeyecek türde olmalarına özen göstermiş ve bu sayede zamansız bir doku elde edilmiş.Deri, cam, mermer ve kadife gibi karakterli yüzeyler yalın kompozisyona güçlü bir kimlik katıyor.

Evin yüksek tavanlı girişinde antik görünümlü sandık dikat çekiyor. Girişte yerini alan sarkıt aydınlatma ise özel tasarım.

Ebeveyn yatak odasında toprak tonları tercih edilmiş. Özel tasarım yatağa modern komodinler eşlik etmiş.

Pencere önüne yerleştirilen toprak tonlarındaki desenli koltuk ise sandık şeklinde sehpa ve komodinle harmanlanmış.

Ebeveyn banyosunda açık renk hakimiyeti göze çarpıyor. Seramik zemin ve duvar kaplamaları banyodaki özeni anlatmaya yetiyor da artıyor bile.

Selim Cengiç’in çalışma odası vintage görünümlü objelerle dekore edilmiş.

Misafir odasındaki yatak, şifonyer ve lambader de özel tasarım.

Erkek çocuk odasında ise hareket özgürlüğüne imkan veren bir tasarıma imza atılmış.

Evin yalın hatlara sahip mutfağının zemini seramikle döşenmiş. Mutfağın manzaralı yemek bölümüne ise yuvarlak masa ve sandalyeler yerleştirilmiş.

MİMARİ STİL 3.601 okuma
Etiketler: