Tarihi güzelliğe modern dokunuşlar

Bar

 

Amsterdam / The College Hotel

 

Nezihe DOĞAN yazıyor

Öyle yerler vardır ki; kilometrelerce uzağa gittiğinizde bile kendinizden bir parça bulursunuz. Hiç yabancılık hissetmez ve oradan ayrılmak istemezseniz. Ayrılık vakti geldiğinde bir hüzün kaplar içinizi. ‘Bir daha görüşmek üzere’ sözleriyle vedalaşırken bile ruhunuz acır. Şimdi Amsterdam’a gidiyoruz, sizler için bizzat gezip gördüğümüz The Collage Hotel’in 19. yüzyıla ait tarihinde Hollanda ve Türk misafirperverliğini birlikte yaşamanın hazzı ise bir başkaydı.

The College Hotel, Amsterdam Old South’de Fashion, Diamond & Museum bölgesinin merkezi olan Roelof Hartplein’de bulunuyor. Tarihi güzelliği yanısıra merkezi konumuyla dikkat çeken, konser binasının, ulusal müzenin, Van Gogh müzesinin ve Belediye müzesinin bulunduğu Museumplein’e yürüme mesafesinde olan The Collage Hotel, ayrıca Vondel parkına, P.C. Hooftraat’a, tiyatrolara ve sinemalara da çok yakın.

The College Hotel, Amsterdam’ın eski güney bölgesinde ve 19.yüzyıla ait tarih ile modernitenin eşsiz uyumunun en güzel örneklerinden birisi. 1895 yılında ilkokul olarak hizmete açılan The College Hotel’in 19.yüzyıldan bugüne koruduğu tarihi dokusunun sırrı, modern mimari ile tasarımın uyumundaki başarıdan geçiyor.

Çok şık bir şekilde dizayn edilmiş 40 odası, çok amaçlı 4 adet salonu, muhteşem bir lounge bar, güneşli teras ve mimarlar tarafından özel olarak tasarlanmış restoranıyla Amsterdam’da hizmet veren The Collage Hotel, Ekim 2014 itibariyle Corendon Resorts & Hotels bünyesine katıldı. Özel konsepti ve benzersiz tasarımı ile Prix Villegiature ödülünü kazanan otel tarihi dokusuyla da görenlere parmak ısırtıyor.

Yüksek tavanlar, büyük şömineler, geniş merdiven boşlukları otelin tarihi atmosferine katkıda bulunurken, otel, konaklama dışında iş toplantıları, kongreler ve çok geniş konseptli düğünler için de büyük ve şık salonlara sahip.

Göz alıcı ortak kullanım alanlarına sahip otelin odaları ise konforuyla büyülüyor. Odalarda bulunan abajur ve aplikler ise loş aydınlatma sevenler için birebir.

DekoDünya 2.619 okuma