Sonsuza kadar benimsin

_MG_3723

Mimari Stil / Ev / İstanbul’da Bir Daire

İç Mimar R. Semih Güven
İç Mimar Didem Güven

Hayat tatlı telaşlarıyla güzeldir. Ferahlığıyla, rahatlığıyla, sevdiklerimizle ve en keyifli anlarıyla daha da güzelleşir yaşam. Tüm renklerin arasından mutlaka birini seçer ve ona bağlanırız. Kimi zaman da gösterişe sadelikler katar, zarafete sportif bir anlam yüklemek isteriz. Herşeyin özünde huzuru ve mutluluğu ararız. RSG İç Mimarlık’ın değerli mimarları Semih ve Didem Güven Acıbadem Residence Terrace’da yaşayan 4 kişilik bir aile için tam da böylesine bir ev tasarlamış.

Acıbadem Residence Terrace’da bulunan 161 m2 daire ev sahiplerinin isteği doğrultusunda cıvıl cıvıl renklerle donatılmış. 3+1 daireyi diğer evlerden ayıran en önemli özellik ise günlük yaşamın rahatlığının şıklık ve zarafetle birleştirilmesi olmuş.

4 kişilik bir ailenin yaşadığı evin salonunda göz yormayan bir gösteriş hakim. Mimarlar bu gösterişi şık ve zarif çizgilerle buluşturmuş ve yılın en gözde mobilyalarıyla süslemiş salonu. Toprak tonlarının hakim olduğu mekanda, canlı renklerle farkındalık yaratılmış.

Mimarlar güzel bir manzaraya sahip olan evin, tv ünitesini alüminyum doğramalı cepheye konuçlandırmış. Havada ayaklı uçan bir ünite yaparak, çok büyük olmayan salonun daha geniş görünmesini sağlanmış. Antik ayna ve bacasız şömine ile de daha fonksiyonel bir TV ünitesine kavuşturulmuş salon.

Salonda sehpa yoğunluğu dikkat çekiyor. Nedeni ise rahatına önem veren ve misafiri seven ailenin her zaman ellerinin altına hemen ulaşabilecekleri sehpaların olmasını istemeleriymiş.

Salonun yemek bölümünde yemek masasının üzerinde sarkıt direkt aydınlatma kullanılmış. Genel mekan aydınlatması ise gizli ışık ve sıva üstü led armatürler ile sağlanmış.

Ebeveyn yatak odasında yatak manzaraya dönük olduğu için,odada kullanılan televizyon ikinci planda kalmış. Bu engel aslında makyaj ünitesinin yanındaki ölü duvarın değerlendirilmesine imkan sağlamış. Yatak başı için düşünülen kumaş kaplama ve ayna birlikteliği hem akustik açıdan, hem de şıklık açısından mekana çok şey katmış.

Mimarlar mekana kazandırılan dingin ve keskin hatları ise oda için özel olarak tasarlanmış krom çıtalar, kulplar ve aksesuarlarla sağlamış. Yatak odası çok büyük olmadığı için elbise dolaplarının tüm kapaklarında kullanılan aynalarla mekana derinlik kazandırılmış.

Evin en keyifli odası ise çocuk odası. İki çocuk için tasarlanan odanın her noktası sonuna kadar değerlendirilmiş. Ve ortaya çok fonksiyonel, cıvıl cıvıl, çocukların hiç çıkmak istemediği küçük ama etkili bir oda çıkmış.

Evde anne ile çocuklarının günün büyük bölümünü birlikte geçirdiği bir hobi odası bulunuyor. Burası şıklıktan çok rahatlığa ve sportif bir görünüşe sahip bir anlayışla tasarlanmış.

Banyoda kullanım kolaylığı açısından nişler kullanılmış. Kapaksız dolaplar iki çocuklu ailenin istediği herşeye rahatça ulaşmasına imkan sağlamış.

MİMARİ STİL 4.470 okuma