Minimalist tasarımla modernizm

Hakan Tasarım

 

Düşünme, hayal et!
 

Hakan Yeşilbaş kimdir?

1985 doğumlu genç tasarımcı Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel ürün tasatımları bölümü mezunu.

‘Düşünme, Hayal Et’ düşüncesiyle Kükürtlü’de hizmete giren Hartbart İç Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım genç tasarımcı Hakan Yeşilbaş ile Resim ve Seramik Sanatçısı Sabriye Tanış’ın eserleriyle konsept bir duruşa imza atıyor. Genç yetenek Hakan Yeşilbaş’ı ve tasarımlarını yakından tanıyalım.

Hakan Yeşilbaş, çocukluğundan bu yana babası Selahattin Yeşilbaş’ın 1991 yılında kurmuş olduğu Som Metal dekorasyon firmasında, ürün tasarımı ve ev dekorasyonuyla ilgili imalat atölyeciliği mutfağından gelip, üniversitede almış olduğu endüstriyel ürün tasarımı eğitimi ile birlikte yoğrulup 5 yıldır bu sektörde ilerici, modern, minimalist bir çizgi ile estetik kaygıları ve ürün insan ilişkisini gözeterek endüstriyel ürün tasarımı ve iç mimari işleri alanında ‘insan aklının ürünleri’ni hayata geçiriyor.

Hartbart Design, yeni bir ürün fikrini üretime uygun şekilde projelendirirken, ürünün işlevsel, kullanılabilir ve dürüst olmasını, insan sağlığına, güvenliğine ve çevreye zarar vermemesini, kullanıcının ihtiyacına ve beğenisine cevap vermesini, kullanıcıya sunduğu fayda ile maliyetinin orantılı olmasını ve kaliteli ürün için uygun tasarım detaylarını geliştirmeyi hedefliyor.

Tasarımları:

Sarkıt aydınlatma yazısı: Hakan Yeşilbaş ofisini kendi tasarımlarıyla dizayn etmiş. Ofisin bir köşesine bambaşka bir hava katan sarkıt aydınlatma pirinç bir borunun kertilmesiyle hayat bulmuş. Yeşilbaş bu tasarımında amcasının tuvalet tesisat borularını kerterek yaptığı lambaderden esinlenmiş.

Sehpa yazısı: Minimal çalışmayı seven genç tasarımcının ofisinde yer alan bu sehpa ise kayın ağacından yapılmış.

Uzun masa yazısı: İlham verici bu upuzun çalışma masası ise hurdalardan meydana gelmiş. Üzerinde halen kaynak ve pas izlerinin natürelliğini koruduğu masanın ayaklarına gelince; Burada da iskele tekerlekleri hiç bir değişime uğratılmadan olduğu gibi masaya monte edilmiş.

Masa üzeri aydınlatma yazısı: Masa üzerindeki gösterişli aydınlatma ise pirinç sacın makasla kesilmesi sonucu son halini almış. Bu ürün o an tasarımcının ruhuna göre şekillendirilmiş. Bu doğaçlama ürünün kişiyi etkileyen en vurucu noktası ise her bir aydınlatmanın kendine ait açma kapama anahtarının olması. Fazla ışık sevmeyenler için oldukça ideal.

Mikape Kanape yazısı: Birbirinden farklı ve fonksiyel tasarımlara imza atan Hakan Yeşilbaş’ın bir diğer göz alıcı tasarımı Mikape Kanepe. Tasarımcıya göre bir equalizer ya da çember bulmacayı andıran bu eşsiz kanepe mekanlarınıza ayrıcalık katacak güzellikte.

YETENEK 3.729 okuma