Evimde huzur buluyorum

ucevler (7)

Mimari Stil / Ev / Üçevler’de bir daire

Mimar Başak Ölmez Altunkara
İç Mimar Aykut Altunkara

İşten keyifle dönebileceğimiz, ondan uzak kaldığımızda özlediğimiz, her noktasında farklı bir huzur bulduğumuz bir evimiz olsun isteriz. Dostlarımızı evimizde ağırlamak, en neşeli anları orada yaşamak, çocukların kahkahalarıyla çınlayan dört duvarımızda tüm konforuyla yaşamayı arzularız. Huzurlu, güvenli ve hep birlikte… Mimar Başak Ölmez Altunkara ve İç Mimar Aykut Altunkara’nın imzasını taşıyan Elektroteks firmasının sahibi Osman Güler ve eşi Gülnaz Güler’in mütevazı evlerine konuk ediyoruz sizleri.

Evin salonu vizon ve ekrunun dansına sahne olurken, bu dansa tavandaki ihtişamlı avize, şık aydınlatmalar ve tablolar eşlik ediyor.

Pencere önünde kendine yer bulan berjerler rahatlığıyla dikkat çekerken, yan sehpalar tıpkı bir yunan tanrıçası gibi çiçekli tacını giyinmiş.

Mimarlar misafirperver ev sahipleri için salonda geniş bir orta sehpa kullanmayı tercih etmiş.

Evin giriş dekorasyonu ise hayli çekici. İlk bakışta gözlerin zemine kilitlendiği girişe lake bir dresuar yerleştirilmiş.

Giriş kapısının hemen karşısında bulunan banyo ise bütündeki mütevazı ve sade güzelliğe uyum sağlamış.

Yatak odasında mavi, ekru ve kahverenginin uyumu göze çarpıyor. Sade bir güzellik sunan odada özel tasarım yatak başı ve perdeler mavinin tonlarında buluşurken, yatağın hemen karşısında bulunan giysi dolabının aynalı kapakları ile mekana derinlik kazandırılmış. Sade ama şık abajurlar ise odayı tüm asaletiyle aydınlatıyor.

Mutfak iki bölümden oluşuyor. Kahve ve ekru buluşmasının en ince detaylarla yakalandığı mutfağın hemen yanında ise ev sahiplerinin yemek sohbetlerine tanıklık eden oval bir yemek masası var. Bu bölümde yine tavan işçiliği dikkat çekerken, yemek masasının üzerinde tüm asaletiyle salınan bir de avize bulunuyor.

Tv ve hobi odası olarak düşünülen bu odaya ise L koltuk konulmuş. Aykut Altunkara imzalı tablolara bu odada da rastlıyoruz.

Perdeler: Perard
Kumaşlar: Güleser
Mobilyalar: FM Mobilya
Tesisat: Ersin Küçük Mühendislik
Aydınlatmalar: Grande
Halılar: Halıca
Mermer: Visus Mermer
Duvar Kağıdı: Arch303
Alçıpan – Boya: Gökçeler
Koltuklar: İmaj Koltuk

 

MekanStil 3.712 okuma