Tezatların uyumlu dansı

1Reinventing-Palm-Beach-Style-10

 

Dekoglobal / ABD / Florida’da bir rezidans

Yaşamın en zor ve en keyifli yanıdır zıtlıklara uyum katmak. Moderni klasikle buluşturarak hayatın her noktasını farklı bir gözle aydınlatmak. Şimdi detayların zenginliğinde, kısırlıktan arınmış bir eve gidiyor, yüzyıllar arasında keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz.

Les Ensembliers’ın başarılı mimarları Richard Ouellette ve Maxime Vandal tarafından tasarlanan bu çok özel rezidans Florida’da bulunuyor. Klasik tasarımları çağdaş bir zarafete dönüştürmeyi amaçlayan mimarlar, özgün dokunuşlarıyla tezatlık ve uyumu hedef edinmiş. Dikkatli bir karışımla klasik ve modern bir araya getirilmiş ve evde tarihsel bir zenginlik yaratılmış.

Regency tarzı ev, saraylara layık 16 metrelik tavanı ve iç mimari detayların zenginliği ile adeta bir örneğe dönüşmüş. Mekana çağdaş bir his vermek ve biraz tarihin ağırlığını hafifletmek için tropik renkler kullanılmış.

Tasarımcılar detayların varlığını zayıflatmak adına duvarlarda ve yüzeyde beyaz renk kullanmış. Oturma odasında kullanılan kırmızı, siyah, lake paneller ile geometrik bir kompozisyon öngörülmüş. Endonezya tarzı ahşap masanın yer aldığı bölüme ise, klasik taş tablo ve nişlerde sergilenen seramik kavanozlar yerleştirilmiş.

Ebeveyn yatak odasına açık renkler hakim. Lila dokulu perde ve mobilyalarla renk kazandırılan odada Marilyn Monroe’nun duygu yüklü bir tablosuna yer verilmiş. Yatak odasına yerleştirilen aynalarla odada bulunan her eşyanın farklı açılardan yansımasına izin verilmiş.

DekoDünya 1.866 okuma