Mimari Stil / Ev / İzmir’de bir villa

0001

 

Ait olduğum yer tam da burası

Aradığınıza ulaşmak, ulaştığınızı sandığınızda ise kendinizi oraya ait hissetmeme duygusunu yaşamak yıkıcı olsa gerek. Çoğumuz bu duyguyu yaşamış ve hayalini kurduğumuz o yerin bize ait olmadığını anlamışızdır. Sonrasında yeni arayışlar başlar. Yaşanılası o yeri bulmak için durmadan çaba sarfederiz. İzmir’e gidelim Not Mimarlık & Martı D Mimarlık’ın mimarları Merih Feza Yıldırım , Serdar Uslubaş, Dürrin Süer ve Metin Kılıç’ın imzasını taşıyan Nif Erbek’in huzur dolu dokusuna hep birlikte dokunalım.

Mimar: Merih Feza Yıldırım
Mimar: Serdar Uslubaş
Y.Mimar: Dürrin Süer
Mimar: Metin Kılıç

Nif Erbek, İzmir Kemalpaşa’da Not Mimarlık & Martı D Mimarlık konsorsiyumunda başarılı mimarlar Merih Feza Yıldırım , Serdar Uslubaş, Dürrin Süer ve Metin Kılıç tarafından projelendirildi. Nif Erbek tasarlanırken göz önüne alınan en önemli nokta, kişinin kendini o yere ait hissettirebilmesiydi. Öncelikle sokak ve mahalle dokusu yaratıldı. Avlulu evler, sokağa bakan cumbalı cepheler… Bu anlamda geleneksel değerler ön planda tutulurken, iç mekanlarda modern çağın yaşayışına uygun, net detaylar, oranlar, malzemeler, renkler kullanıldı.

Mahreme son derece önem verilen evde manzaraya bakan bahçeye açılan hacimlerde galeriler bulunurken, sokağa bakan mekanlar daha küçük ve kapalı açıklıklara sahip. Manzaranın eve taşıdığı huzur ön planda tutulmuş. Bu huzuru zedeleyecek hiçbir karmaşaya yer yok. Ancak iç mekanlara genel olarak bu dinginliğe enerji vermek açısından canlı renkler, çeşitli ışık oyunları hakim.

400 m2 brüt alan içerisinde 70 m2’lik salon bulunuyor. Nif Erbek’in 4+1 evleri yalın ve modern bir anlayışla tasarlanmış. Salonda Tv Ünitesinin bulunduğu duvar tamamen açık renk tuğlalarla kaplanmış. Tuğla duvarlar eve lokal anlamda dağıtılmış ve farklı bir ambiyans katmış.

Ebeveyn yatak odası ise tasarımıyla büyülüyor. Ahşap panel yatak başı, sarkıt aydınlatmalar ve aynalarla dikkat çeken yatak bölümünün manzaraya bakan kısmına bir kanepe yerleştirilmiş. Ebeveyn banyosu camla kapatılırken, küvet açıkta bırakılmış. Soyunma odasında ise ev sahiplerinin rahatlığı düşünülmüş. Adeta butik bir mağazayı andıran odada her aranılana kolay ulaşılabilirlik sağlanmış.

Ferahlık ön planda tutulduğu evin tüm banyolarında kullanılan renk uyumu ve dağılımı ise dikkat çekici.

 

 

MİMARİ STİL 2.578 okuma