Endüstriyel estetik

001

Akım Akım Dekorasyon / Endüstriyel

Bir dönem fabrikalar insanlara soğuk gelir, o hiç dinmeyen gürültüsünden hemen kaçasımız gelirdi. Şimdi ise evlerimizi endrüstriyel akımın kollarına bıraktık. Fabrikaların sert hatlarını evlerimize taşıdık, metale olan özlemimize son verdik. Dikkat dağıtmayan ve yalın duruşuyla sahiplendik onu. Ancak yenilenme duygumuzla yıllar içinde bu soğukluğu çeşitli detaylar ve renklerle kırdık. Özünde pratiklik ve kullanışlılık yatan, tasarım ve şıklık kavramlarıyla buluşan mobilya ve aksesuarlarla yaşamaya alıştık.

Eski fabrika ve depoların dekore edilerek yaşam alanına çevrilmesiyle hayatımıza girdi Endrüstiyel akım. Ve hızla evlerimize ofislerimize hatta yemek alanlarımıza taşıdı maskülen ve coll tarzını.

Sert hatların, metal eşyaların, grinin, betonun, boru ve kirişlerin hakim olduğu bu trendin içine sıcak renkler, ahşap detaylar ve bitkilerle çekicilik katabilirsiniz. Bu dekorasyon tarzında borular, kirişler ve kabloları saklamaya çalışmayın. Çünkü onlar da dekorasyonun bir parçası.

Duvarlarda tuğla ve beton, zeminde ise yine tuğla ve taş kullanarak bütünlüğü sağlayabilirsiniz. Evin sıvasını bitirmediğinizi düşünen dostlarınız elbet olacak, sizin de onları endüstriyel tarzla tanışmaya davet etmeniz gerekecek.

Metal veya metal detaylara sahip modern hatlı mobilyalar seçmelisiniz. Endüstriyel dekorasyonda soluk renkli ve orası burası çizilmiş vintage eşyalar kullanmak bir kural. Büyük posterler, metal ve ahşap aksesuarlar endüstriyel dekorasyonun olmazsa olmazıdır.

Tekstil ürünlerinde deri, keten, çuval bezi ve pamuklu kumaşlar ile uzun tüylü halılar ya da kilimler kullanabilirsiniz.

Akımın bir diğer dikkat çeken özelliği her odada çok sayıda masa, tabure ve sandalye bulunması.

Son yıllarda özellikle endüstriyel aydınlatmaların çok moda olduğunu göz önüne alarak tepeden sallanan alüminyumdan yapılma aydınlatmalara tavanınızda yer açın.

Bir kenarına öylesine atılmış bir koltuk şalı veya battaniyeyle bu stili kuvvetlendirebilirsiniz. Bol yastıklı bir koltuk, metal bir iskemle ve başınızın üstünde nöbet tutan metal bir aydınlatma. İşte stilin özeti bu.

 

SEKTÖREL 1.996 okuma