Detaylar bakış açısında saklıdır

001

Mimari Stil / Ev / Yaseminpark’ta bir daire

Çoğu zaman kaçırırız ayrıntıları. Es geçeriz aslında o detayların altında yatan zenginliği. Çok değil biraz değiştiriversek bakış açımızı görmek zor değil bize sunulanı. Ne emekler saklıdır aslında görülenin altında. Bizde asıl görülenin altında yatan gerçeği görmeye gittik Yaseminpark’a. Arda, Didem, Poyraz ve Kuzey Özen’in yaşadığı o cennete. Yaseminpark’ta 4 kişilik bir ailenin yaşadığı sıcacık mı sıcak bir daire burası. Arda ve Didem Özen Başka Mimarlık’ın değerli mimarları Başak Ölmez Altunkara ve Aykut Altunkara’ya teslim etmişler evlerini. Çocukları Poyraz ve Kuzey’e yaşanabilir bir ev sunabilmek amacıyla. Öyle de olmuş.

90 m2’lik dairenin salonunda ekru, pudra ve gri renk hakim. Salon iki bölümden oluşuyor. Ev sahiplerinin misafirlerini ağırlayacağı oturma bölümünde rahat koltuklar tercih edilmiş. Tamamı özel tasarım lake Tv ünitesi sadeliği, orta masa ise tüm ihtişamıyla karşılıyor bizleri. Neredeyse antika niteliği taşıyan berjerler ise günümüze uyarlanmış ve modern bir kimliğe kavuşturulmuş.

Salonun diğer bölümünde ise yine özel tasarım lake bir konsol ve yemek masası yer alıyor. Yemek masasının arkası ise mekana derinlik katması açısından aynayla kaplanmış. Salonun tavanında kullanılan çıtalar ise şık avizelerle daha da göz alıcı bir güzelliğe bürünmüş.

Evin girişinde bulunan ayna kaplı dolap vestiyer görevi görürken, hemen yanında duvar kağıtlarıyla kaplı olan bölüm ise adeta soyunma odası genişliğinde bir portmanto.

Mimarlar salonu kapı ile kapatmak yerine aynalı şık bir kapı kasası uygun görmüş buraya. Aynı kapı kasası evin girişinin hemen sağında yer alan mutfağa da uygulanmış. Neredeyse salon genişliğinde bir mutfağa sahip Özen ailesi. Mutfağın sağında ve solunda konuşlandırılan çift taraflı tezgah Didem Özen’e mutfakta yer kolaylığı sağlarken, solda bulunan tezgahın uzantısı olan mutfak masası ise tasarım gücünün bir göstergesi adeta. Özellikle masayı tüm gücüyle taşıyan lake ayaklık mutfağa apayrı bir katmış.

Ebeveyn yatak odasında oluşturulan renk uyumunu gardropta görmek mümkün. Ebeveyn banyosunda kullanılan koyu pembe renkteki aksesuarlar da dikkat çekici.

Evin genel banyosunda ise gri ve gümüşün dansına tanık oluyoruz. Ray aydınlatmaların kullanıldığı banyonun duş kısmı seramikle, banyonun kalan duvarları ise duvar kağıdı ile kaplanmış.

Evin büyük oğlu Poyraz’ın otomobil tutkusu odasında hemen göze çarpıyor. Odanın en göz alıcı kısmı ise yatağın yerleştirildiği alanda duvardan zemine oradan da kapıya uzanan asfalt yol. Çocuk odasının koridora açılan bölümünde yer alan genel dolap ise ev sahiplerinin isteği doğrultusunda New York’un eşsiz gece manzarasıyla kaplanmış.

MİMARİ STİL 2.679 okuma
Etiketler: