“Bir tatlı huzur almaya geldik”

RSG-icmimalik (1)

 

Mimari Stil / Ev / Beylikdüzü’nde bir daire

Sayısız seçeneklerin arasından huzur vereni bulmak yorucu bir iş. İçinde boğulmadan, karmaşa yaşamadan, karakteri olan bir ev tasarlarken, ona sıcaklığını tüm dinginliğiyle vermek emek ister. Bir de sadeliği ve avangardın tutkularını birleştirerek başarmak var. İşte Beylikdüzü’nde böylesine duyguları içinde barındıran bir ev var. RSG İçmimarlık’tan Didem ve Semih Güven’in imzasını taşıyan o eve gidiyoruz.

RSG İçmimarlık’tan Didem ve Semih Güven, Kalekent evlerinde yarattıkları yalın tarz ile hayat ile içe içe kaynaşmış ve kendiyle barışık bir mekana imza atmış. Sadelik ve minimalliğin ön planda tutulduğu ev fonksiyonel, şık ve karakteristik duruşuyla karşılıyor bizleri.

Dairenin modern ve ferah girişi adeta huzurun haberliğini yapıyor. Mekanda kullanılan aksesuarlar ve mobilyayla boğulmayan yalınlık hemen farkediliyor. Girişte kullanılan ayna, mekana adımınızı attığınız anda şık bir mekana girişinizi müjdeliyor. Oturma grupları dışındaki tüm mobilyaların özel olarak tasarlandığı mekanda ağırlıklı olarak Amerikan ceviz kaplama tercih edilmiş. Salonda mobilyalarla uyumlu perdeler kullanılmış. Doğallığın sadeliği ve avangardın tutkuları birleştiğinde salonun karakteri doğal, sade ve şık bir görünüm sunuyor. Ahşabın sıcaklığı ise her yerde hissetmek mümkün.

Oturma bölümünün arkasında yerleştirilen yemek bölümü genel mekana göre avantgard çizgilerin vurgulandığı bir alan. Buna rağmen mobilya tasarımlarında kullanılan genel sadelik ve yalınlık yaratılan doğal ve şık havanın devam etmesini sağlıyor.

Yatak odasında ise yatağın başucunda bulunan duvarın kumaşlar ve aynalarla kaplanmış bölümü doğallıkla birlikte küçük ışıltıları da bulunduğu mekana yayarken, toprak tonlarının güneşe olan yakınlığı salonda kullanılan gri renge atıfta bulunan perdelerle aralanmış.

Çocuk odasında çok renklilik hakim. İçinde birçok rengi barındıran çizgili duvar kağıdının yarattığı enerji mobilyalara da yansımış. Sarı tonlarının kahverengilerle bütünleştirildiği odada, yer döşemelerinin gri tonları yine salona göndermeler yapıyor.

Mimarlar banyoda mermer desenli karolarla daha keskin çizgiler kullanmayı tercih etmiş.

Banyodaki sert ve keskin çizgiler mutfakta da devam ediyor. Mermerin gri tonlarından yapılan derlemelerin yansıttığı güzellik, dolaplarda kullanılan beyaz tonları ile birleştiğinde tam bir bütünlük sağlıyor. Beyaz akrilik tezgah, gri tonlardaki mutfak eşyaları ve tavana yakın tasarlanmış aydınlatmanın devam ettirdiği yalın çizgiler yuvarlak formlu akrilik sandalyelerin çevrelediği ahşap masanın yumuşaklığı ile değişime uğrayarak ortama sıcaklık katıyor.

Aksesuarlar: Mudo Concept
Duvar kağıtları: Designo
Perdeler: Degrape
Seramik ve karolar: Serra ve Çanakkale Seramik
Mutfak tezgahı: Corian

MİMARİ STİL 2.530 okuma